top of page

  Povestea mea - cucerind kilometri

     Am avut un vis, acela de a oferi prietenilor posibilitatea de a-și petrece timpul liber plimbându-se și admirând frumusețile Sibiului și locurile deosebite din jurul acestuia. Mi-am dorit să ofer celor care mă aleg pe mine, posibilitatea de a se bucura de străduțele cu iz medieval, de miresmele teraselor pline cu flori cu ajutorul unui transport simplu, comod, liber și prietenos cu mediul înconjurător.

 

 

 

 

 

 

 

 

     Așa m-am născut eu, MyScooters, un scuter 100% electric, care funcționează fără noxe și fără zgomot. Poți să planifici cu mine un drum de aproximativ 70 de km, după care trebuie să fiu reîncărcat. Pot duce două persoane pe care le voi răsfăța cu accesorii pentru telefon și căști.

  Sibiu - Cisnădie, 12 km

 

     După ce am fost încărcat și prietenii mei și-au savurat cafelele am pornit din Sibiu către Cisnădie. Renumele industriei textile de aici se datorează breslei țesătorilor a căror siglă se găsește și azi în stema orașului.
Deși interiorul complexului bisericii fortificate nu se poate vizita până în 2021 datorită unor lucrări de restaurare, turnul pe care a fost montat primul paratrăsnet din Sud-Estul Europei se vede chiar de lângă fântâna arteziană din centru, unde am făcut prima pauză.

  Cisnădie - Cisnădioara, 5 km 

 

     De pe drumul de lângă livezile de meri am admirat spledoarea munților Făgăraș din stânga noastră și Biserica Cetate de pe Dealul Sfântului Mihail spre care ne îndreptam. Aici am luat o pauză, până prietenii mei au urcat să vadă una dintre cele mai bine conservate biserici romanice. La întoarcere mi-au povestit despre peisajul romantic ce se deschide de pe fortificație și despre pietrele rotunde de lângă zidul de câteva sute de ani.

     Am oprit pe strada Mărului la complexul din livada de meri, Apfelhaus, unde drumeții și-au reîncărcat bateriile cu gustări delicioase și și-au stins setea cu suc de mere proaspăt stors.

  Cisnădioara - Rășinari, 10 km

 

     Prin inima pădurii, scos parcă dintr-o poveste cu Hansel și Gretel am trecut din Cisnădioara către Pădurea Dumbrava și am virat la stânga spre Rășinari, poarta de intrare în Mărginimea Sibiului. La porțile caselor localnicii ofereau spre degustare brânzeturile specifice zonei. Prietenii mei nu au putut rezista tentației și au încercat pe rând telemeaua, brânza de burduf dar și mezeluri din carne de oaie. Am aflat că în fiecare august se organizează ”Festivalul Brânzei și al Țuicii” pe platoul de la Curmătură, așa că am servit o cafea la Pensiunea Mai, pentru a ne decide încotro mai departe?

  Rășinari - Poplaca, 5 km

 

     De aici cu greu am putut alege între serpentina spre Păltiniș sau drumul spre Poplaca. Am ales a doua variantă străbătând un drum cu o frumusete aparte, cu dealuri si vai ascunse, flancate de măreția Munților Cindrel. În Poplaca ne-am lăsat pierduți prin localitate și am stat de vorbă cu oamenii locului.

  Poplaca - Sibiu, 13 km

 

     Frânți de nenumăratele experiențe de care am avut parte, am luat-o înapoi spre Sibiu pe drumul de lângă poligon, de unde se vedea în depărtare o altă localitate pe care ne-am propus să o vizităm data viitoare. Umbra teraselor din Piața Mică a reprezentat locul ideal pentru a încheia experiența MyScooters din Împrejurimile Sibiului.

Vezi articolul original pe SibiuCityApp

Povestea mea - cucerind kilometri - Experiențe în Sibiu,Experi... (sibiucityapp.ro)

IMG_3787a.jpg
Cisnadie_sibiutourism.jpg
20190825_165527.jpg
20190825_165734.jpg
20190825_170906.jpg
cisnadioara.jpg
20190825_181503.jpg
Rasinari_sibiuTourism.jpg
rasinari2.jpg
20190825_184734.jpg
poplaca.jpg
20190825_191229.jpg
bottom of page